Φόρτωση...

Απωθητικά Πτηνών

Καταπολέμηση Πτηνών

 

Οι τρόποι που εφαρμόζουμε είναι συσκευές οι οποίες με διάφορους τρόπους φοβίζουν-τρομάζουν-απωθούν τα πουλιά ώστε τα πουλιά να αλλάζουν σημείο ξεκούρασης ή κατασκευής φωλιών.  


Απωθητικά Πουλιών, ζώων, τρωκτικών

 

Για να προστατευτείτε από ζώα, από πουλιά που λερώνουν το μπαλκόνι σας, το σπίτι σας, τα κεραμίδια, τα φωτοβολταϊκά σας, τον κήπο σας...

Ηλεκτρονικά Απωθητικά πουλιων. ζωων, σκύλων, κατσαρίδων, ποντικιών... και όχι μόνο.

Αν υπάρχουν προβλήματα με ποντίκια και κατσαρίδες, ή αν σας ενοχλούν διάφορα πουλιά, έχουμε την λύση.

Σας ενοχλούν τα κουνούπια? Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την κατηγορία.

Ολα τα είδη μας είναι φιλικά προς το περιβάλον διότι δεν χρησιμοποιούν δηλητήρια.

Ακόμα και οι παγίδες για τα ποντίκια είναι όσο γίνεται ποιο ανθρώπινες, διότι τα ποντίκια δεν υποφέρουν πολύ.

Απωθητικά Πουλιών, ζώων, τρωκτικών

Απωθείστε ενοχλητικά πουλιά, ζώα, τρωκτικά από το σπίτι σας, το μπαλκόνι σας, την επιχείρησησ σας, το γραφειο, το χωράφι σας ή τις ιχθυοκαλλιέργειες.

 

Κινούμενα Σκιάχτρα
Ένα από τα παλαιότερα είδη απώθησης είναι το σκιάχτρο που έχει τη μορφή ανθρώπινης φιγούρας. 
Η ιδέα του σκιάχτρου έχει βασιστεί στο σχήμα ανθρώπου με πολλές εμφανισιακές παραλάγες. 
Τα σκιάχτρα και άλλα οπτικά αποτρεπτικά μέσα βασίζονται στην ιδέα να τρομάζουν οπτικά τα πουλιά, ειδικότερα όμως τα ομοιώματα ανθρώπων.  Αυτή η μέθοδος λειτουργεί πολύ καλά στα περισσότερα είδη πουλιων και μπορεί λιγότερο σε κάποια άλλα.

 

Νεκρά πουλιά

Η χρήση ομοιωμάτων ή πραγματικών νεκρών πουλιών χρησιμοποιείται για να σηματοδοτήσει τον κίνδυνο σε άλλα πουλιά.

Αρχικά, τα πουλιά πλησιάζουν συχνά το “πτώμα” αλλά συνήθως φεύγουν όταν βλέπουν την αφύσικη θέση του πουλιού!

Αυτή η προσέγγιση έχει χρησιμοποιηθεί σε προσπάθειες αποτροπής των γλάρων από τα αεροδρόμια αλλά και από κότερα ή περιοχές σχετικά κοντά στην θάλασσα!

 
Κανόνια προπανίου και συσκευές ήχων
Τα κανόνια εκφοβισμού προπανίου είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους τρόμου πουλιών που διατίθενται στην Ευρώπη και την Αμερική. Είναι ένα πιστόλι αερίου που λειτουργεί με προπάνιο που προκαλεί περιοδική έκρηξη. 
Το μόνο αρνητικό, όπως μας έχουν αναφέρει χρήστες αυτών, τα πουλιά μπορούν να εξοικειωθούν πολύ γρήγορα με τον ήχο των τακτικών εκρήξεων του κανονιού, γιατί ο ήχος ειναί ο ίδιος συνεχώς και δεν διαφέρει  ως προς την ένταση, τον τόνο ή το χρονικό διάστημα! 
Γι αυτο ή χρήση τους έχει ελλατωθεί και χρησιμοποποιούνται άλλες συσκευές ήχου
 
Ηλεκτρονικές συσκευές ήχων
Τα ηχητικά απωθητικά πουλιών, ειδικά αυτά τα οποία έχουν διαφορετικούς ήχους, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα εκπομπής, διαφορετικής έντασης,  είναι αποτελεσματικά και τα πουλιά δεν εγκλιματίζονται γρήγορα σε αυτά! Αποτελείται συνήθως από μια κεντρική μονάδα και δύο ή περισότερα ηχεία. 
Το σύστημα αυτό εκπέμπει ψηφιακά καταγεγραμμένες κλήσεις κινδύνου πτηνών, ήχους σκύλων και άλλων ζώων, φωνές μεγάλων αρπακτικών  πουλιών,  όπως αετών, γερακιών κλπ του είδους, διαφορετικούς πυροβολισμούς από διάφορα όπλα,  κλπ... 

Χρησιμοποιούνται σαν ερεθίσματα θορύβου ώστε τα πολυλιά να νιώθουν άβολα και να φοβούνται. Θεωρούνται από τις αποτελεσματικότερες συσκευές εκφοβισμού, ιδανικές για χωράφια, αγρούς, φυτείες, αμπέλια, μικρά αεροδρόμια, κλπ...

Ορισμένες συσκευές τυχαιοποιούν το μέγεθος, το διαφορετικό χρονικό διάστημα, τη σειρά των ήχων και άλλους παράγοντες σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τα πουλιά να τις συνηθίσουν!
 
Ηλεκτρονικές συσκευές υπερήχων
Οι συσκευές αυτές είναι ηλεκτρονικές συσκευές υπερήχων που εκπέμπουν υπέρηχους, οι οποίοι ενοχλουν τα πουλιά για να τα κρατήσουν μακριά από κλειστούς ή ημίκλειστους χώρους. 
Οι υπερήχοι δεν είναι επιβλαβείς για τα πουλιά, ωστόσο ίσως χρειαστεί συνδυασμός μεθόδων για καλύτερα αποτελέσματα. 
Οι συσκευές υπερήχων έχουν μικρότερη επίδραση στην αποτροπή των πτηνών από τις συσκευές ήχων, αλλα είναι απαραίτητες για χώρους εργασίας, πολυκατοικίες, μπαλκόνια, καφετέριες κλπ.  
Πολλές φορές τα πουλιά με τον καιρό συνειδητοποιήσουν ότι οποιοδήποτε απωθητικό δεν αποτελεί πραγματική απειλή. Μπορούν εύκολα π.χ. να εξοικειωθούν με ήχους που φαινόταν τρομακτικοί και ήταν άκρως αποτελεσματικοί ή με ομοιώματα ή οτιδήποτε άλλο. 
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ  ΠΑΝΤΑ να χρησιμοποιείται Συδυασμός μεθόδων  σε συνεχή βάση με άλλες συσκεύες αποτροπής πτηνών όπως και συνεχή αλλαγή θέσης
Ο συνδυασμός μεθόδων μπορεί να προσφέρει ποιοτικά ΚΑΙ συνεχή αποτελέσματα!

 

Χρήσεις

Πολλές από τις συσκευές μας μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε ξενοδοχεία, πάρκα, πάρκιγκ, super markets, οικιες, βενζινάδικα, εξοχικά, εστιατόρια, βιοτεχνίες παρασκευής φαγητών, βιομηχανίες γάλακτος, νοσοκομεία, αεροδρόμια, λιμάνια, βενζινάδικα, πάρκα...