Φόρτωση...

Εξοικονόμηση Νερού

Εξοικονόμηση Νερού

Προϊόντα εξοικονόμησης χρημάτων

Σε αυτήν την κατηγορία προϊόντων θα βρέιτε είδη τα οποία μειώνουν την κατανάλωση νερού, λογαριασμών θέρμανσης κλπ.

Με λίγα λόγια ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ με γνώμονα την τσέπη μας! ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙΣΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Τα περισσότερα προϊόντα μας είναι ελεγμένα από πολλές εταιρίες και διαθέτουν πιστοποιητικά, ΑΛΛΑ μπορείτε να τα ελέγξετε και μόνοι σας. 

Είμαστε σίγουροι ότι θα μείνετε ικανοποιημένοι με αυτά τα προΙόντα και ότι θα γίνεται οι καλύτερoι διαφημιστές μας, αν σας ενδιαφέρει η τσέπη σας και το περιβάλλον!

Σας παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή για όλα αυτά τα  προϊόντα. Σίγουρα σας ενδιαφέρουν.

Εξοικονόμηση νερού, εξοικονόμηση ενέργειας, εξοικονόμηση χρημάτων!

 

 

Με βρώμικα χέρια οι περισσότεροι άνθρωποι – Μεταφορά βακτηρίων

  Με βρώμικα χέρια κυκλοφορεί η συντριπτικήπλειονότητα των ανθρώπων. Δεν αναφερόμαστε βέβαια στο περίφημο θεατρικό έργο του Ζαν Πωλ Σαρτρ αλλά σε έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που δείχνει ότι το 95% των ανθρώπων δεν πλένουν τα χέρια τους επαρκώς για να σκοτώσουν επικίνδυνους μικροοργανισμούς.

Στο πλαίσιο της έρευνας που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση “Journal of Environmental Health” έγινε διακριτική παρατήρηση 3.750 ανθρώπων που έπλεναν τα χέρια τους σε τουαλέτες εστιατορίων, μπαρ και άλλων δημόσιων χώρων.

Τα αποτελέσματα της παρατήρησης έδειξαν ότι ένας στους τρεις δεν χρησιμοποιεί σαπούνι και ένας στους δέκα δεν πλένει καθόλου τα χέρια του.

Οι γυναίκες αποδείχτηκαν πιο καθαρές από τους άνδρες οι οποίοι σε ποσοστά 50% και 15%χρησιμοποιούν σαπούνι και δεν πλένουν τα χέρια τους αντίστοιχα. Τα ποσοστά για τις γυναίκες είναι78% και 7% αντίστοιχα.

Ο επαρκής χρόνος πλυσίματος των χεριών για την εξόντωση των μικροοργανισμών είναι 15-20 δευτερόλεπτα, χρόνος που αφιερώνει μόνο το 5%.

Μάλιστα, οι βρώμικοι δημόσιοι νιπτήρες συνδέθηκαν με μειωμένο χρόνο πλυσίματος των χεριών και αντίστροφα, ενώ θετικές επιδράσεις έχει η ύπαρξη σχετικής σήμανσης προς τους χρήστες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι πλύσιμο των χεριών με νερό, είναι ένας από τους απλούστερους και αποτελεσματικότερους τρόπους περιορισμού της εξάπλωσης διαφόρων ασθενειών, καθώς τα βρώμικα χέρια εκτιμάται ότι συμβάλλουν κατά 50% περίπου σε όλες τις μολύνσεις των τροφίμων.

Το ίδιο δεν ισχύει με τη χρήση απολυμαντικών μέσων (πανάκια κλπ) τα οποία θεωρείται ότι κάνουν τα μικρόβια ανθεκτικότερα.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ!!!

Κοιτάξτε τους αντάπτορες βρύσης για δημόσιους χώρους αλλά και το σπίτι μας!